Re-Charge program – testi, lelki, szellemi feltöltődés a Vodafone Magyarországnál

– Szervezetfejlesztés mindenkinek! Blogmagazin 8. szám 6. blogcikk –

 

A Vodafone munkáltatói márkáját áthatja a gondoskodás, a kollégáik testi, lelki egészségével való törődés – tudtuk meg Kalocsa Adriánától, a Vodafone Magyarország Zrt. Resourcing and Employer Branding Senior Manager-étől.

Vendégírónk, Adriána tollából megtudhatják, hogy válik egy egészségügyi-, a munkavállalók jóllétére fókuszáló program egy telekommunikációs óriás employer brand-jének meghatározó elemévé és egyúttal a fenntartható üzleti siker zálogává.

Írta: Kalocsa Adriána

A Vodafone – és általánosságban a technológiai és telekommunikációs vállalatok – azoknak kedveznek, akik szeretik a „pörgést”, akik képesek a folyamatos változásra, megújulásra. Ez a tendencia néhány éve már tart, így a munkavállalóink olykor komoly kihívásokkal találják szemben magukat a folyamatos változások, s ezekhez való alkalmazkodás miatt. Mivel a Vodafone-ra jellemző a dinamizmus, a piaci igényekre való proaktív reagálás, ez csak úgy lehetséges, ha a kollégáink képesek a folyamatos kihívások mellett regenerálódni, feltöltődni. Mint munkaadó, mi erre a helyzetre szerettünk volna egy megelőző választ adni, amikor kidolgoztuk a Vodafone Magyarország jóllét programját.

Re-charge” programunk egy olyan komplex egészségügyi program, amely abban segít, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, hiszen ez a legfontosabb. Ha fizikailag és szellemileg is egészségesek és erősek vagyunk, sokkal jobban tudunk koncentrálni egymásra, a munkánkra, a feladatainkra.

A program első lépéseként a munkavállalók egy komplex, anonim egészségügyi felmérésen vesznek részt, amelynek részét képezi egy vérvétel, testparaméter-index mérés és egy részletes pszichológiai teszt is. Cégünk az egyéni eredményeket természetesen nem látja, de osztály szinten kap egy kimutatást, melyből látjuk, hol vannak azok a gócpontok, melyekre oda kell figyelnünk a kollégáink jólléte érdekében. Ezekre a pontokra fókuszálva egy szakmai csapat céges akcióterveket, úgynevezett vállalati kihívásokat dolgoz ki, szintén játékos, bevonó módon. Célunk ezáltal a munkavállalóink testi, lelki, szellemi jólléte a vállalat hatékony, hosszú-távon sikeres működése érdekében.

A programjainkat igyekszünk úgy alakítani, hogy azokra a gócpontokra fókuszáljunk, melyek kockázatként jöttek ki az egészségügyi felmérés során. Programjaink három fő pillérre épülnek: táplálkozás, mozgás és lelki, érzelmi feltöltődés. Így a mozgás révén inkább bevonó, közösségépítő mozgásfajtákra fókuszálunk, míg a táplálkozás kapcsán az egészséges étrendre hívjuk fel a figyelmet workshopok keretében (pl. smoothie készítő workshop, vitaminokról szóló előadás), míg a „Relax” keretében például reggeli, gyakran élő zenés meditációval végződő jógaórák látogatására van lehetőség, mely után könnyebben vesszük az aznapi kihívásokat.

A Re-Charge program így nemcsak egészségünk megőrzésében, erősítésében segít, hanem abban is, hogy megismerjük erősségeinket és feltárjuk azokat a területeket is, amelyek még fejlesztésre szorulnak. Azok, akik szeretnének mélyebben elmerülni egy-egy témában, külsős szakértői segítséget is igénybe tudnak venni.

A programot a HR osztály gondozza, ugyanakkor fontosnak tartjuk a minél szélesebb körben történő bevonást, így a Re-Charge csapat tagjai minden egyes osztályról képviseltetik magukat. Ők egytől-egyig lelkes hívei a programnak, értékes hozzáadott véleménnyel tudnak szolgálni egy-egy program kidolgozása során, valamint aktív szerepet játszanak a többi munkavállaló bevonásában is.

Végszó

Hosszú ideig magas hatásfokon és jól teljesíteni, sorra legyűrni az egymást szélsebességgel követő változások és kihívások sorát, csak testileg és lelkileg egyaránt egészséges munkavállalók képesek. Időben felismerte ezt a Vodafone Magyarország, kialakítva egy proaktív stratégiát a munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében. A Bespoke Principles bízik benne, hogy több felelős nagyvállalat követni fogja a Vodafone Magyarország példáját és invesztálni fognak dolgozóik jóllétébe, mely minden fél jól felfogott érdeke.


Kérdésed, megjegyzésed van? Lépj kapcsolatba velünk elérhetőségeinken vagy szólj hozzá posztunkhoz!

Iratkozz fel a hírlevelünkre ezen a linken és kapj kézzelfogható tudást szervezet- és személyzetfejlesztés témában, amellyel Te is hozzájárulhatsz egy hatékonyan működő és versenyképes szervezet megteremtéséhez!

Bespoke Principles | Versenyelőny Önre szabva

bespokeprinciples.com | info@bespokeprinciples.com | +36 30 222 0761
facebook.com/bespokeprinciples | linkedin.com/company/bespokeprinciples